zondag 16 augustus 2015

Onze Morrison is weer thuis van zijn logeerpartijtje.


Voor de eerste kennismaking terug thuis hadden we Morrison in de ren gelaten. Buddha en Gidget zaten in de tuin. Buddha herkende zijn 'kleine broer' vrijwel meteen. Gidget kwam pas later kijken maar zij begon meteen te blazen en te brommen. Ze was zo fel dat Buddha tussen beide kwam en zijn moeder corrigeerde. Dat vond ze niet leuk, nu bromde ze ook naar Buddha. Gelukkig duurde dat niet lang, één laag overvliegende vogel later zaten die twee weer naast elkaar de vogel uit de struik te kijken.

We hebben Gidget even binnen gezet zodat Morrison de tuin in kon. Dat ging goed. Toen Gidget op de arm er bij, dat ging ook goed. Gidget op de grond gezet, en ze negeerde Morrison gewoon.

En toen had Buddha een vreugde-explosie. Hij rende rondjes door de tuin, schoot de houten schommel op..... Hij wist van gekkigheid niet wat te doen. Daarna nodigde hij Morrison een paar keer uit tot spel, maar Morrison was nog iets te gespannen om daar op in te gaan.

In de tuin ligt een kruiwagen op zijn kop. De katten gaan daar graag onder liggen om de omgeving te bespieden. Toen Morrison er gisteravond onder ging kwam Gidget er op af en begon van alle kanten naar hem te brommen en ondertussen aan hem te ruiken. Buddha hoorde haar brommen en kwam meteen kijken. Toen hij zag dat er niets aan de hand was ging hij drie meter verderop zitten maar hield de boel wel in de gaten. Nadat Gidget weg was en Morrison weer onder de kruiwagen uit durfde te komen, kwam Buddha op hem af om hem te begroeten en bleef nog een tijd als een schaduw achter hem aan lopen.

's Avonds aten de twee katers weer als vanouds samen van één bordje. Normaal gesproken eet Buddha snel zijn portie op en begint dan aan die van Morrison (als wij niet snel ingrijpen). Maar gisteravond liep hij van het bord weg toen hij klaar was met zijn eigen portie. Andermans eten laten staan, dat is echte liefde bij Buddha


Don't mess with the Buddha
(eigenlijk heeft hij maar een heel klein hartje)
 
 
Hij zou wel eens zoveel lef mogen laten zien tegenover zijn zus Lexie, maar als die bromt is ie weg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten